Wat weten we al over het Covid-vaccin?

Regelmatig horen we dat er wereldwijd door diverse farmaceutische bedrijven zeer hard gewerkt wordt aan de ontwikkeling van nieuwe coronavaccins. In de media verschijnen vooral zeer positieve berichten. Toch zijn er inmiddels ook enkele kritische kanttekeningen te plaatsen.

Extreem korte testperiodes

De verschillende vaccin-fabrikanten proberen in record-tempo hun vaccins op de markt te brengen. Ze zijn een nog niett eerder geziene haastklus met z’n allen aangegaan. Voor de ontwikkeling van een vaccin en het doorlopen van de verschillende test-fases, werd tot op heden altijd een termijn van 5 tot 10 jaar uitgetrokken. Vooral de 3e fase vergt veel tijd. Dit is namelijk de fase waarin het vaccin op proefpersonen wordt uitgetest en grondig gecontroleerd moet worden op zowel korte, als langere termijn-bijwerkingen

Deze belangrijke testfase wordt nu ingekort tot periodes variërend tussen de 30 maanden (J&J, Janssen) en de extreem korte termijn van 3,5 maanden (AstraZeneca).

Bron: TrialSiteNews

Een test met het Moderna-vaccin mRNA-1273 vaccin ging al ernstig mis en bezorgde bij maar liefst 20% van de proefpersonen ernstige bijwerkingen, waardoor medisch ingegrepen diende te worden.

AstraZeneca verklaarde al dat één dosis niet volstaat. Wie zich laat vaccineren, zal dus meermaals een prok krijgen. Aangezien het virus muteert, is ook nog weinig bekend over de duur van de eventuele bescherming.

Lessen uit het verleden

Een korte test-termijn is, zeker voor een Corona-vaccin, gevaarlijk. We weten namelijk uit het verleden, dat sommige bijwerkingen pas in een later stadium opspelen. Een voorbeeld hiervan is A.D.E.: Antibody-Dependent Enhancement. Een vaccin kan de productie van antilichamen veroorzaken die, via een reaktie die A.D.E. gnoemd wordt, de ziekte juist verergeren waartegen het vaccin is ontworpen. Dit is in het verleden bij corona-vaccins gebeurd. In plaats van bescherming te bieden, zorgt het vaccin er dus voor dat je juist veel ziek wordt, dan je zonder het vaccin zou zijn geworden.

Hoe dat precies werkt en welke risico’s het met zich mee brengt, zie je in deze video.

Tevens weten we uit het verleden dat er een kans is op ‘vaccine derived deseases’. Dit zagen we o.a. bij het polio-vaccin, waar mensen juist ziek werden DOOR het vaccin. Dit gebeurde onder meer in Afrikaanse landen, India en Syrië. In dat geval is het vaccin de veroorzaker van een bepaalde ziekte.

Aansprakelijkheid

Een ander opmerkelijk feit met betrekking tot de covid-vaccins is dat de fabrikanten speciale clausules hebben bedongen waardoor zij op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld kunnen worden voor latere bijwerkingen of andere negatieve gevolgen. Stel je voor dat je een auto zou kopen, waarvan de fabrikant bij voorbaat al aangaf dat hij geen gedoe wilde als later zou blijken dat de remmen niet werkten…

Wat is de reden dat vaccin-leveranciers deze drastische maatregel hebben genomen? Deze video somt het kort voor je op.

Het is dus zeker niet verkeerd om je, voorafgaand van een eventuele vaccinatie, eerst te verdiepen in de testresultaten van het vaccin. Zoals je de bijsluiter doorleest voordat je een nieuw medicijn slikt, is het ook aan te raden om je eerst te informeren over de samenstelling van het vaccin. Pas wanneer je goed weet waaruit het vaccin bestaat, kan je goed onderbouwd de beslissing nemen om je wél of juist niet te laten vaccineren.

Update september 2020:

Inmiddels is bekend dat 2 proefpersonen in Engeland ernstige bijwerkingen aan het vaccin hebben overgehouden. Beide mensen ontwikkelden de zeldzamer aandoening Transverse Myelitis. Dit is een ontsteking aan het ruggenmerg. Dit veroorzaakt verzwakking en mogelijk verlamming in de benen en soms ook armen, scherpe pijn, tintelingen en incontinentie.

Eerder meldde een proefpersoon in België al bijwerkingen die lijken op een hele milde vorm van bovenstaande. Dat werd afgedaan als ‘normaal’.

Update Oktober 2020:

Ook Johnson & Johnson heeft zijn tests tijdelijk stil gelegd vanwege een ernstige ziekte die is opgetreden bij een proefpersoon. Voor ons was dit de reden om eens te onderzoeken wat er inmiddels bekend is over de bijwerkingen die proefpersonen ervaren. Dat artikel staat HIER.

Bronnen:

Stichting JAS  , TrialSiteNews, Parool, NIH, HLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *