Senioren krijgen Corona na vaccinatie

In ons vorige artikel plaatsten we de link naar een compilatie van heel veel getuigenissen van mensen die zich reeds hebben laten vaccineren. Voor iedereen die nog twijfelt en graag wil lezen wat de ervaringen van anderen zijn, of die al beslist heeft het vaccin te nemen, maar het toch fijn vindt om alvast te weten welke bijwerkingen kunnen optreden, is de website een aanrader. Waar we in dat artikel geen aandacht hebben besteed, is de mogelijkheid om besmet te raken nadat iemand gevaccineerd is. Daarom behandelen we dat nu.

We hielden het internationale nieuws een paar weken lang goed in de gaten en lazen dat in verschillende woonzorgcentra Corona was uitgebroken onder bewoners die reeds gevaccineerd waren. In totaal werden volgens de artikelen die wij lazen (dat zijn ongetwijfeld lang niet alle gevallen) 321 bewoners van zorginstellingen na hun vaccinatie positief getest en 192 gevaccineerden stierven aan Corona. Aangezien dit dus blijkbaar geen eenmalige, toevallige gebeurtenis is (meer dan 10 verschillende lokaties in zo’n korte tijd) leek het ons belangrijk genoeg om het hier op een rijtje te zetten:

Bij een wooncentrum in Heesch in Nederland is een grote corona-uitbraak op de afdeling kleinschalig wonen. Zeker twintig van de dertig bewoners en een aantal medewerkers zijn geïnfecteerd. De meeste bewoners hebben milde klachten, een paar bewoners zijn er slechter aan toe.

In Benidorm, Spanje werden 80 besmettingen en 4 overlijdens vast gesteld onder de bewoners. Zij waren allen 10 dagen eerder, op 4 januari, ingeënt. In de maanden daar aan voorafgaand had geen Corona in het verpleeghuis opgetreden. Elders in het land vond een enorme uitbraak plaats in de Lagartera Residence voor ouderen (nabij Toledo). 78 Recent gevaccineerde bewoners blijken Corona te hebben. 4 Mensen liggen in het ziekenhuis en 7 anderen zijn inmiddeld helaas overleden.

In de Verenigde Staten werd officieel bekend gemaakt dat 55 mensen zijn gestorven nadat zij het covid-vaccin toegediend kregen. In een aantal gevallen stierven deze mensen binnen een paar dagen na de prik. Het is niet bekend of zij Corona-klachten ontwikkeld hadden.

In dezelfde week stierven in Noorwegen 23 mensen die allen ouder dan 75 waren. Ook bij hen is niet vermeld dat zij stierven met Corona. Vermoedelijk zijn de hevige bijwerkingen hen fataal geworden. Uit vorzorg heeft Noorwegen nu het beleid aangepast ten aanzien van kwetsbare ouderen: artsen dienen vooraf met de patiënt en familie de voordelen én risico’s te bespreken om te beslissen of vaccineren wel de juiste keuze is. Eigenlijk zou dit bij iedere patiënt gedaan moeten worden, ongeacht leeftijd, gezondheidsstatus en land waar de vaccinatie plaats vindt.

4 Dagen nadat Noorwegen hun melding maakte, werd bekend dat in het Belgische Heusden-Zolder Corona was uitgebroken in een rusthuis. Een paar dagen na de vaccinatie bleken 17 bewoners en 3 personeelsleden Corona te hebben. Inmiddels blijken nog 3 mensen besmet.

In het Belgische Hamont-Achel bleek een dag eerder al dat er plots mensen Corona hadden. 10 Bewoners en 1 personeelslid bleken de ziekte een paar dagen na hun vaccinatie te hebben. Voorafgaand aan de vaccinatie was het woonzorgcentrum al 10 maanden lang Coronavrij.

Eveneens in België, in de plaats Zele, hebben zo’n 2 weken na het toedienen van het eerste vaccin 5 bewoners van woonzorgcentrum De Meander corona-klachten. Bron

Ook in Zuid-Duitsland werd melding gemaakt van een Corona-uitbraak. Daar testten in een zorgcentrum in Miesbach 41 mensen positief, waarvan er 34 recent waren gevaccineerd. Inmiddels zijn 8 van hen overleden.

10 Bewoners en 9 medewerkers testten positief in een andere zorginstelling in de wijk Miesbach. Ook hier werden drie gevaccineerde bewoners ziek.

Een andere melding uit Duitsland: Een rusthuis aan de Bodensee meldt dat van de 40 gevaccineerde bewoners, nu een aantal weken later inmiddels 13 zijn overleden. 14 Anderen zijn nog ziek door Corona. Voorafgaand aan de vaccinatie waren zij allen negatief getest.

Op 28 januari werd in het VK bekend dat in een verzorginshuis in Hampshire, na de start van de vaccinatierondes één van de ergste uitbraken van de coronaviruspandemie tot nu toe plaatsvond. 60% Van de bewoners testten positief en binnen 3 weken was meer dan een derde van alle bewoners van het huis overleden: 22 personen. 

Vanuit Gibraltar hoorden we ook een zeer ernstig bericht: Op 6-1 startte men daar met vaccineren. In alle voorafgaande maanden waren in totaal slechts 10 mensen overleden aan Corona. Maar sinds de startdatum van het prikken stierven in 3 weken tijd 60 (!) mensen aan Corona.

Het lijkt ons verstandig om de berichten de komende tijd goed in de gaten te houden. Opvallend was dat in alle bovenstaande gevallen voor de oorzaak van de virus-uitbraak 2 mogelijkheden gegeven werden: De bewoners waren vlak voor de vaccinatie waarschijnlijk besmet geraakt, of ze waren daarna besmet geraakt en niet beschermd omdat bescherming pas na de tweede prik optreedt. Geen enkele zorginstelling legde hardop de link met het vaccin. Het wordt wellicht afgedaan als toeval.

Ook op social media verschijnen de eerste berichten van mensen die vlak na de vaccinatie Covid ontwikkelden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *