FDA meldt zeer ernstige mogelijke bijwerkingen Covid-vaccin

Op 22 oktober 2020 plaatste de Amerikaanse Food & Drug Association een document op hun website met hun plannen voor de monitoring van “COVID-19 vaccinveiligheid en effectiviteit”.

In het document wordt gesteld dat er mogelijk slechts beperkte informatie beschikbaar is over de mate van effectiviteit en hoe lang het vaccin werkt op het moment dat de licenties verleend worden aan de producenten. Dit is ongetwijfeld veroorzaakt door de enorme haast die de leveranciers hebben om het vaccin snel te ontwikkelen en op de markt te brengen. Er is dus nog veel onzekerheid. Dat bleek eerder ook al uit andere onderzoeken.

Bijwerkingen

Het meest interessante aan het document is de lijst met bijwerkingen die door de FDA is opgesteld. Of, zoals zij het omschrijven: de werklijst met mogelijke uitkomsten van ongewenste voorvallen.

Tot op heden hoorden we via de media dat er geen ernstige bijwerkingen verwacht worden. Door verklaringen van de proefpersonen waarop het vaccin getest is, wisten we al dat de bijwerkingen die direct na de vaccinatie meestal optreden vrij pittig zijn en niet onder doen voor de klachten die mensen over het algemeen ervaren wanneer ze Corona hebben. Hier lees je de verhalen van de proefpersonen.

De bijwerkingen op de lijst die door de FDA is opgesteld, zijn vooral zeer ernstige aandoeningen waar de gevaccineerde levenslang last van kan houden.

Werklijst met mogelijke uitkomsten van ongewenste voorvallen:

Guillain-Barré-syndroom

GBS is een ontsteking van de motorische zenuwen die vanuit het ruggenmerg naar de spieren lopen en de gevoelszenuwen die van huid, gewrichten en spieren naar het ruggenmerg gaan. Het is een reactie (of aanval) van je eigen afweersysteem tegen zenuwwortels in je lichaam. Dit veroorzaakt typische symptomen waarbij spierzwakte op de voorgrond staat.

Acute verspreide encefalomyelitis

Hierbij treden ontstekingen op in de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. De aandoening ontstaat acuut en heeft effect op het hele zenuwstelsel. Het afweersysteem keert zich plotseling tegen delen van het eigen lichaam.

 Transversale myelitis

Eerder werd al in de media bekend gemaakt dat een paar proefpersonen deze aandoening hadden ontwikkeld. Transversale myelitis is een ontsteking van het ruggenmerg die neurologische symptomen veroorzaakt zoals zwakte in de benen, gebrek aan controle over de blaas of darmen, of abnormale sensaties zoals tintelingen, hitte en kou op het lichaam.

Encefalitis / myelitis / encefalomyelitis

Encefalitis is een ontsteking van de hersenen, Myelitis is een ontsteking van het ruggenmerg en Encefalomyelitis is een ontsteking van zowel de hersenen als het ruggenmerg.

meningoencefalitis / meningitis

Hersen(vlies)onsteking

Encefolapathie

Verminderd functioneren van de hersenen.

Beroerte / Toevallen

Een deel van de hersenen krijgt voor kortere of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorzaakt plotselinge uitvalsverschijnselen.

Narcolepsie

Deze aandoening trof veel mensen die zich tegen de Mexicaanse griep hadden lieten vaccineren. Slaapneigingen overdag, kan leiden tot verschillende onbedwingbare ongewilde, korte (10 à 30 minuten) slaapperiodes, die met name optreden in rustige omstandigheden en/of passieve bezigheden (bijvoorbeeld in de trein of auto, vervelend of saai zittend werk, vergaderingen).

Kataplexie

korte spierverslappingen die worden uitgelokt door bepaalde emoties of inspanningen, zoals hard lachen, woede, een plotselinge ontmoeting of tijdens sport. Meestal zijn het de spieren van de nek, gezicht en de benen die in eerste instantie verslappen.

 Anafylaxie

Anafylaxie is een ernstige en mogelijk zelfs fatale allergische reactie.

Acuut myocardinfarct

Hartinfarct

Myocarditis / pericarditis

Onsteking van de hartspier / het hartzakje.

 Auto-immuunziekte

Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen celresten iets verkeerd gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam.

Sterfgevallen

Afwijkingen m.b.t. zwangerschap en geboorte

 Andere acute demyeliniserende ziekten

Ziektes van het centrale zenuwstelsel

 Trombocytopenie

Tekort aan bloedplaatjes. Hierdoor ontstaan stollingsproblemen in het lichaam.

 Verspreide intravasculaire coagulatie

Bloedstollingsziekte waarbij in het hele lichaam in kleine bloedvaten bloedstolsels gevormd worden. Deze bloedstolsels verminderen of blokkeren de bloedstroom waardoor de bloedvaten naar diverse organen schade oplopen. Blauwe plekken, een daling van de bloeddruk en menstruatieproblemen bij vrouwen zijn enkele mogelijke symptomen van de aandoening.

Veneuze trombo-embolie

Bij veneuze trombo-embolie (VTE) is er sprake van een stolsel in een ader, meestal van een been (trombose). Wanneer een stolsel een diepliggende ader in het been afsluit, kan het bloed niet meer goed uit het been terugstromen naar het hart. Het kan ook zijn dat er in zo’n geval een stukje van het stolsel loskomt, dat door de bloedstroom meegenomen wordt naar het hart. Daarna stroomt het door naar de longen. Het stolsel kan dan een bloedvat in de longen afsluiten. Dit is een longembolie.

Artritis en artralgie / gewrichtspijn

Ziekte van Kawasaki

Zeldzame ziekte waarbij de middelgrote bloedvaten door het gehele lichaam ontstoken raken.

 Multisysteem-inflammatoir syndroom bij kinderen

Aandoening waarbij verschillende lichaamsdelen ontstoken kunnen raken, waaronder het hart, de longen, de nieren, de hersenen, de huid, de ogen of de maagdarmorganen.

Vaccine enhanced disease

In plaats van bescherming te bieden tegen het virus, wekt het vaccin juist zeer sterke symptomen op wanneer de gevaccineerde in aanraking komt met het virus. Hierdoor kan iemand zeer ziek worden.

Bron: U.S. Food and Drug Administration

Update januari 2021:

Inmiddels is een paar weken geleden op grote schaal wereldwijd begonnen met vaccineren. In eerste instantie krijgen vooral zorgmedwerkers en kwetsbare ouderen de prik. Veel mensen namen de moeite om na afloop hun ervaring online te plaatsen, ter info voor anderen. Voor wie meer wil lezen over de bijwerkingen die mensen tot nu toe ondervinden, is er dit artikel: Ervaringen van mensen die zich al lieten vaccineren.

In een aantal woonzorgcentra zijn mensen overleden, of hebben Corona gekregen na hun prik. Daarover gaat dit artikel: Senioren hebben Corona na vaccinatie.

4 gedachten over “FDA meldt zeer ernstige mogelijke bijwerkingen Covid-vaccin

 • januari 18, 2021 om 10:51 am
  Permalink

  WAT zit er precies IN dat Corona vaccin ?!? WELKE stoffen of chemicaliën?!? Ik heb reumatische artritis, microvasculaire angina pectoris en ruhhenmergontsteking, ik durf dat vaccin niet te nemen !

  Beantwoorden
  • januari 21, 2021 om 2:10 pm
   Permalink

   Beste Inge, Ook wij weten niet precies de samenstelling van de vaccins. Wél hebben we inmiddels de bijsluiter en het document ter voorlopige goedkeuring van de EMA op onze website geplaatst. Je vindt dit onder het artikel: Ervaringen van mensen die zich al lieten vaccineren. Daar staat ook een link naar een compilatie van ervaringen van mensen die zich inmiddels al lieten vaccineren. Hopelijk heb je iets aan die informatie. We wensen je nog een hele fijne dag.

   Beantwoorden
 • januari 19, 2021 om 5:16 am
  Permalink

  Dit zijn geen bijwerkingen… je beschrijft ziekten. Deze lijst wordt gebruikt om bij ELK medicijn op te letten voor verschijnselen. Dat betekent dat je ook 0 klachten kan krijgen maar zodra je klachten men kijkt of dit op een van deze ziekten van toepassing kan zijn.

  Maw dit is fake. Angst zaaien met bijverschijnselen die er niet zijn…
  Dus wel angst zaaien met bijwerkingen, maar Corona bagatelliseren?

  Waarom?

  Beantwoorden
  • januari 21, 2021 om 2:05 pm
   Permalink

   Beste Jop, Er wordt heel veel informatie over de vaccins verstrekt door o.a. de overheid. Dat is heel goed. Zij richten zich echter grotendeels op de voordelen en minimaliseren de risico’s. Daardoor is de informatie zeer eenzijdig. Het enige dat wij doen is de andere kant belichten. De informatie verstrekken waar op dit moment nog een schrijnend tekort aan is. Als dat jou een angstig gevoel geeft, is het wellicht verstandig om de artikelen niet te lezen. Wanneer je echter op alle gebieden geïnformeerd wilt zijn, ben je van harte welkom om hier informatie te vinden die elders niet gegeven wordt. Tevens merken we op dat we Corona zeker niet bagatelliseren. Daar staat echter tegenover dat we het ook niet zullen overdrijven. DAt wordt helaas al veel te veel gedaan. Als er érgens angst mee gezaaid wordt, dan is het wel met de doemberichten die dagelijks m.b.t. Corona over ons uitgestort worden. We wensen je nog een hele fijne dag.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *