6 Vragen over de Covid / Corona PCR-test:

Het aantal afgenomen tests neemt toe en we worden aangespoord om ons bij het minste of geringste symptoom meteen naar een test-lokatie te begeven. Iedereen met een snotneus of een kuchje wordt door de instanties verzocht om zich te melden, zodat met een wattenstaaf diep in de neusholte materiaal afgenomen kan worden. Is dit echt nodig en zinvol? En hoeveel zekerheid biedt een test-uitslag je? Meer daarover in onderstaande tekst...

1. Betekent een positieve uitslag dat je besmet bent met covid-19?

Nee, dat is zeker niet altijd het geval. De meest voorkomende manier van testen is de PCR-test. Deze test is ontwikkeld door Nobelprijs-winnaar Kary Mullis. Mullis was ook degene die duidelijk aangaf dat de PCR testmethode niet is ontwikkeld voor medische tests, maar enkel voor research doeleinden. De test die nu wereldwijd gebruikt wordt om Covid op te sporen, is daar dus helemaal niet voor geschikt. Veel wetenschappers zijn hier van op de hoogte, maar hun stem wordt niet gehoord in de media.

2. Wat doet de PCR-test dan?

De PCR-test detecteert of er virus-materiaal aanwezig is. PCR neemt als het ware een monster van je cellen en vergroot elk DNA om te zoeken naar ‘virale sequenties’. Dit zijn stukjes niet-menselijk DNA die lijken te passen bij een bekend viraal genoom. Doordat men een hele kleine hoeveelheid DNA exponentieel laat groeien totdat het genoeg is om te analyseren, kunnen minieme verontreinigingen die ook in het monster voor komen, worden versterkt. Dit kan leiden tot foute uitslagen.

De PCR-test kan dus niet specifiek zoeken naar covid, maar traceert allerlei virussen, waar onder de vele (veelal onschuldige) corona-virussen. Daar zijn er ontzettend veel van en de meeste mensen dragen wel een kleine hoeveelheid van één of ander virus in zich.

Een coronavirus uit zich meestal als verkoudheid of een griepje. Vandaar dat we ook veel lezen over mensen met dit type symptomen. Maar ook mensen die helemaal geen klachten hebben, kunnen dus positief getest worden. Niet omdat ze ziek zijn, maar simpelweg omdat er een minieme hoeveelheid van een virus is aangetroffen.

Ook als er helemaal geen Covid is, zullen er dus mensen door de test als ‘besmet’gekwalificeerd worden. Een voorbeeld hiervan zagen we bijvoorbeeld bij spelers van voetbalclub NAC. Zij werden in eerste instantie positief getest, maar bij een tweede test negatief. Dit komt vrij vaak voor.

3. Hoe zou er getest moeten worden?

Om betrouwbare uitslagen te verkrijgen, zou er dusdanig getest moeten worden dat laboratoriumgeïsoleerde / gezuiverde coronavirusdeeltjes, die vrij zijn van verontreinigingen (en deeltjes die op virussen lijken maar niet zijn) worden verkregen door de juiste virale isolatiemethoden en controles te gebruiken waarvan is bewezen dat ze de oorzaak zijn van het syndroom dat bekend staat als COVID-19. Ofwel: de ‘gouden standaard.’

De PCR-test of anti-lichaamtests die het virus als zodanig niet detecteren zijn dus niet betrouwbaar en niet geschikt.

4. Zijn er andere manieren om je te laten testen?

Ja, overleg hiervoor met je arts. Het is bijvoorbeeld om een bloedtest te laten doen. In China werden de meeste diagnoses gesteld m.b.v. CT-scan.

5. Is het virus eigenlijk geïsoleerd?

Om te kunnen bewijzen dat een (nieuw) virus daadwerkelijk bestaat, moet een virus in een laboratorium geïsoleerd worden.

Aan de hand van een voorbeeld wordt dit hier duidelijk uitgelegd. (In het Engels)

In dit document bevestigt de Amerikaanse CDC op pagina 39 dat een, op de juiste wijze, geïsoleerd Covid-19 virus niet beschikbaar is.

6. Weten we dan wel met 100% zekerheid dat Covid-19 een virus is?

Zelfs hierover bestaat twijfel. Steeds vaker worden de symptomen en ziekte-verschijnselen in verband gebracht met exosomen. Exosomen vertonen zeer sterke overeenkomsten met virussen. In het bijzonder met Covid-19, maar er bestaan ook wezenlijke verschillen. Een simpele, heldere uitleg over het verschil tussen virussen en exosomen vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *