2/3 Zorgpersoneel wil GEEN corona-vaccin nemen.

Maar liefst 67% van de zorgmedewerkers in Nederland laat zich niet vaccineren tegen corona, als daar een vaccin voor komt. Dit blijkt uit onderzoek van ÉénVandaag. Ook voor de jaarlijkse griepprik is het enthousiasme niet groot: slechts 35% zegt deze te willen nemen. Als reden wordt aangegeven dat de zorg zelf heel goed weet hoe ze zich moeten beschermen en dat een vaccin daar zeker niet de ultieme oplossing voor is.

Morele druk

Deze resultaten zijn opvallend, omdat vaccinatie van medewerkers erg gepusht wordt in de zorg. Het overgrote deel van de zorgverleners blijkt zich daar echter niet door te laten beïnvloeden en gaat af op hun eigen gevoel en kennis. Eerder schreven we hier al dat het griepvaccin niet in alle gevallen de oplossing is en dat er ook serieuze nadelen aan verbonden zijn.  3/4 Van de ondervraagden is dan ook tegen het verplichten van deze vaccinaties.

Over het Corona-vaccin

(Update okt. 2020) Inmiddels wordt steeds meer bekend over de ontwikkeling van het Coronavaccin. Voor de 3e keer zijn testen stil gelegd vanwege het ontstaan van een ernstige ziekte bij een proefpersoon. Meer hierover en over de bijwerkingen die proefpersonen tot nu toe ervaren leest u hier in het artikel ‘Welke bijwerkingen ervaren de Covid-vaccin proefpersonen’.

Mening van artsen

In een open brief die HLN publiceerde, gaven 300 Belgische artsen duidelijke informatie over de hierboven besproken vaccins. Hun uitleg is dusdanig interessant, dat we die hier letterlijk plaatsen:

Overigens is de gehele open brief een aanrader, omdat hij zeer veel goede informatie bevat. Meer over het griepvaccin en de reden waarom artsen dit vaccin zo vaak aanraden, vind je hier.

Bronnen: EenVandaag, HLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *